Dataskyddsbeskrivning

Vi samlar in namn, adress, e-post- och IP-adress av alla som är kunder i vår nätbutik, samt de uppgifter som krävs för att identifiera betalningsmedel. Uppgifterna insamlas för att vi ska kunna leverera beställningar och fakturera. I nätbutiken är betalningsförmedlaren Paytrail Oy, vars dataskyddsbeskrivning (på finska och engelska) finns att läsa här (https://www.paytrail.com/tietosuojaselosteet).

Adressetiketten som fästs på testpaketet skriver vi ut i Matkahuoltos lager. Matkahuoltos dataskyddsbeskrivning finns att läsa här (https://www.matkahuolto.fi/sv/bra-att-veta/dataskydds/#.XO5wlogzayI).

Vi upprätthåller ett kundregister i vilket vi registrerar ditt namn, din adress och e-postadress. I fall av en eventuell reklamation kan vi med hjälp av de uppgifter som du har lämnat skicka ett nytt testpaket till dig. Om du ger ditt samtycke i nätbutiken, kan vi eventuellt skicka e-postmeddelanden till dig för att till exempel informera om nya tjänster.

Vems uppgifter behandlas?

Kundernas
Potentiella kunders
Deras som använder webbplatsen

Syftet med och rättslig grund för behandling av personuppgifter

Personuppgifter behandlas för att upprätthålla och utveckla samarbete och för att sköta statistikrelaterade ärenden. Personuppgifter används även för den personuppgiftsansvariges marknadsföring, insamling av kundrespons samt andra kontakter. Uppgifterna kan även användas för att planera och utveckla den personuppgiftsansvariges verksamhet och tjänster. Behandlingen av personuppgifter grundar sig på den personuppgiftsansvariges berättigade intresse i enlighet med dataskyddsförordningen (EU) 2016/679.

Kakor

En kaka (”cookie”) är en liten textfil, ett slags kännetecken, som en webbserver kan skicka och spara i en användares dator. Kakor skadar inte datorn eller filer. Syftet med användningen av kakor är att förbättra och anpassa användningen av webbplatsen samt att analysera och förbättra funktionen och innehållet.
Kakor används för insamling av anonym statistik om antalet besök på och användningssätt av webbplatsen och nyhetsbrev. Kakornas statistiska uppgifter kombineras inte med personuppgifter. Syftet med insamlade data är att förbättra innehållet på webbplatsen och i nyhetsbrev.

Med hjälp av kakor insamlas följande uppgifter:

• IP-adress
• besökstid
• sidor som besökaren bläddrat i och hur lång tid besöket varat
• webbläsare
• internetadress, domännamn och server som användes

I de flesta webbläsare kan funktionen för kakor inaktiveras.

Google Analytics

Syftet med tjänsten Google Analytics är att följa upp och utveckla webbplatser samt planera marknadsföring. Personuppgifter kan inte kopplas till insamlade data.
Ytterligare information om Googles analytikuppföljning finns på deras dataskyddssida.
Uppföljning med hjälp av Google Analytics kan blockeras med hjälp av ett separat webbläsartillägg.

När du skickar tillbaka testpaketet till Matkahuolto ska returetiketten fästas på din egen adressetikett, såsom anges i anvisningarna. När vi mottar ditt paket för att göra cancertestet, tar en av våra medarbetare ut provröret ur paketet och förstör sedan förpackningen. Även om dina uppgifter alltså skulle finnas kvar i paketet så avbryts kopplingen i det här skedet till den 12-siffriga individuella koden på provröret.

Våra kunders uppgifter och testresultat kan inte kopplas till varandra på något sätt. I syfte att säkra din integritet används de olika databaserna av för varandra okända personer i olika organisationer.

Beskrivningen av vårt dataskydd omfattar standarden ISO 27001 och följande punkter i den: A.17.1.1 Planning information security continuity, A.17.1.2 Implementing information security continuity, A.17.1.3 Verify, review, and evaluate information security continuity och A.17.2.1 Availability of information processing facilities).

Vårt kundregister är endast tillgängligt för medarbetare som arbetar med marknadsföring. Om du vill se, ändra eller radera dina uppgifter, vänligen kontakta oss via e-post på adressen (GDPR@Doctor.com).

HUOM! Verkkokauppamme on toistaiseksi suljettu, jotta pystymme takaamaan parempaa palvelua asiakkaillemme. Koiriamme koulutetaan tällä hetkellä Covid-19 -testaukseen, emmekä voi luvata tarkkaa toimitusaikaa. Ota yhteyttä asiakaspalveluun mikäli haluat tilata testin syöpää varten: asiakaspalvelu@diagnostiikkakoira.fi Avvisa