Usein kysyttyä

Usein kysytyt kysymykset

1. Kuinka luotettava diagnostiikkakoiralla tehty testi on?

Koulutetun diagnostiikkakoiran kyky tunnistaa syövän hajuprofiili eritteestä on erittäin tarkka. Diagnostiikkakoira, ja sen ohjaaja, käyvät läpi tarkasti määritellyn koulutusohjelman, aivan kuten viranomaiskäytössä olevat koirat ohjaajineen. Oikein koulutettu koira hyvässä ohjauksessa tekee lähes virheetöntä työtä. Koira haluaa onnistua – huippuammattilaisten tavoin se nauttii työstään oikein johdettuna.

Voit tutustua eri tutkimuksista tehtyihin tuloksiin täällä.

Koska näytteen toimittamiseen liittyy aina mahdollisuus sen epäpuhtaudesta, emme voi antaa täyttä varmuutta tuloksesta. Kaikkiin koetuloksiin liittyy aina virheen mahdollisuus. Vaikka koira on koulutettu eturauhas- ja rintasyöpänäytteillä, se tunnistaa myös muita syöpiä.

2. Kuinka voin tilata näytteenottovälineet?
Näytteenottopakkauksen tilaaminen onnistuu helpoiten verkkokaupastamme.

3. Miten toimin, kun haluan tietää tunnistaako koira minusta rinta- tai eturauhassyövän hajuprofiilin?
Kun olet vastaanottanut näytteenottopakkauksen, voit jättää virtsanäytteen koeputkeen. Näytteeksi riittää noin puolikas putken tilavuudesta. Näyte tulee palauttaa viimeistään seuraavan päivän aikana kuljetettavaksi Matkahuollon toimipisteeseen (esim. R-kioski). Säilytä näyte viileässä ennen lähettämistä, mutta älä anna sen jäätyä esimerkiksi autossa työpäivän aikana.

› Verkkokauppaan

4. Kuinka näytteet tulee merkitä?
Pakkauksessa on kaksi tarraa, joissa on yksilöllinen numerosarja. Liimaa tarrat pystysuoraan kumpaankin koeputkeen. Toisen palautat Matkahuoltoon ja toisen säilytät itselläsi tuloksen tarkistamista varten.

Tarvitset numerosarjan kirjatuessasi tarkistamaan tuloksesi. Näin kykenemme turvaamaan täyden anonymiteettisi. Asiakastietosi ja palauttamasi yksilöity numerokoodi tallennetaan toisistaan riippumattomiin tietokantoihin, eikä niitä voi yhdistää toisiinsa.

5. Miten ja kuinka nopeasti saan vastaustuloksen testistä?
Vastaus julkaistaan viimeistään viiden arkipäivän kuluessa siitä, kun saamme koeputken. Tulos on nähtävilläsi (täällä – linkki), jonne kirjautumiseen tarvitset yksilöllisen numerosarjasi.

6. Kuinka kauan näytteet säilyvät?
Virtsanäyte tulee palauttaa Matkahuoltoon viimeistään seuraavana päivänä.

7. Onko näytteen tilaaminen ja tutkituttaminen teillä turvallista?
Kyllä. Noudatamme kaikkein tiukimpia yksityisyyden suojaa tarjoavia menetelmiä (lue tietosuojayhteenveto). Tarvitsemme tietojasi laskun maksamista ja näytteenottopakkauksen toimittamista varten. Palauttamasi näyte ei ole yhdistettävissä sinuun tietokannassamme. Meille on tärkeintä turvata asiakkaidemme yksityisyys.

8. Kuinka koiria kohdellaan / missä ne asuvat vapaalla?
Jokaisella koiralla on henkilökohtainen ohjaaja, jonka luona koira elää yhtenä perheenjäsenenä. Kaikki koulutus ja työ tapahtuu koirille leikin kautta ja pyrimme huolehtimaan parhaalla mahdollisella tavalla koiran henkisestä ja fyysisestä hyvinvoinnista. Työpäivän aikana koirat saavat leikkiä ja juosta koulutuskeskuksemme suurella, aidatulla pihalla ja levätä harjoitusten ja töiden välillä koirien omassa taukohuoneessa.

Näin prosessi etenee

TILAA näytepakkaus VERKKOKAUPASTA
ANNA NÄYTE
LÄHETÄ
TULOS
1 VIIKKO
1 VIIKKO