Usein kysyttyä

Usein kysytyt kysymykset

1. Kuinka luotettava diagnostiikkakoiralla tehty tunnistus on?

Koulutetun diagnostiikkakoiran kyky tunnistaa syövän hajuprofiili virtsasta on erittäin tarkka. Diagnostiikkakoira, ja sen ohjaaja, käyvät läpi tarkasti määritellyn koulutusohjelman, aivan kuten viranomaiskäytössä olevat koirat ohjaajineen. Oikein koulutettu koira hyvässä ohjauksessa tekee lähes virheetöntä työtä. Koira haluaa onnistua – huippuammattilaisten tavoin se nauttii työstään oikein johdettuna.

Voit tutustua eri tutkimuksista tehtyihin tuloksiin täällä.

Koska näytteen toimittamiseen liittyy aina mahdollisuus sen epäpuhtaudesta, emme voi antaa täyttä varmuutta tuloksesta. Kaikkiin koetuloksiin ja -menetelmiin liittyy aina myös virheen mahdollisuus. Vaikka koira on koulutettu eturauhas- ja rintasyöpänäytteillä, se tunnistaa myös muita syöpiä ja kasvaimia.

2. Kuinka voin tilata näytteenottovälineet?
Näytteenottopakkauksen tilaat helposti verkkokaupastamme.

3. Miten toimin, kun haluan tietää tunnistaako koira minusta rinta- tai eturauhassyövän hajuprofiilin?
Kun olet vastaanottanut näytteenottopakkauksen, voit jättää virtsanäytteen koeputkeen. Näytteeksi riittää noin puolikas putken tilavuudesta. Näyte tulee palauttaa viimeistään seuraavan päivän aikana kuljetettavaksi Matkahuollon palvelupisteeseen. (esim. K-Market, R-kioski, Matkahuolto). Säilytä näyte viileässä ennen lähettämistä, mutta älä anna sen jäätyä esimerkiksi autossa työpäivän aikana.

› Verkkokauppaan

4. Kuinka näytteet tulee merkitä?
Pakkauksessa on kaksi tarraa, joissa on yksilöllinen numerosarja. Liimaa tarrat pystysuoraan kumpaankin koeputkeen. Toisen palautat Matkahuoltoon ja toisen säilytät itselläsi tuloksen tarkistamista varten.

Tarvitset numerosarjan kirjatuessasi tarkistamaan tuloksesi. Näin kykenemme turvaamaan täyden anonymiteettisi. Asiakastietosi ja palauttamasi yksilöity numerokoodi tallennetaan toisistaan riippumattomiin tietokantoihin, eikä niitä voi yhdistää toisiinsa.

5. Miten ja kuinka nopeasti saan vastaustuloksen testistä?
Vastaus julkaistaan normaalisti noin viikon kuluessa siitä, kun saamme koeputken. Huomioithan viikonloput ja mahdolliset loma-ajat, jolloin ei ole kuljetuksia!

Tulos on nähtävilläsi (täällä) ja kirjautumiseen tarvitset yksilöllisen numerosarjasi. Älä hukkaa sitä.

6. Kuinka kauan näytteet säilyvät?
Virtsanäyte säilyy käyttökelpoisena pitkään. Logistisista syistä näyte tulee kuitenkin palauttaa kuljetettavaksi mahdollisimman pian sen antamisen jälkeen.

7. Onko näytteen tilaaminen ja tutkituttaminen teillä turvallista?
Kyllä. Käytämme tiukkoja yksityisyyden suojaa tarjoavia menetelmiä (lue tietosuojayhteenveto). Tarvitsemme tietojasi näytteenottopakkauksen toimittamista varten. Palauttamasi näyte ei ole yhdistettävissä sinuun tietokannoissoissamme. Meille on tärkeintä turvata asiakkaidemme yksityisyys.

8. Kuinka koiria kohdellaan / missä ne asuvat vapaalla?
Jokaisella koiralla on henkilökohtainen ohjaaja, jonka luona koira elää yhtenä perheenjäsenenä. Kaikki koulutus ja työ tapahtuu koirille leikin kautta ja koirien hyvinvointi on meille ensiarvoisen tärkeää. 

Aikataulu

TILAA näytepakkaus kotiin
täytä virtsanäyteputket ja sulje ne vastauskuoreen
Toimita vastauskuori matkahuollon pisteeseen
KAtso tulos verkkosivuiltamme saamasi tunnuskoodin avulla
1 VIIKKO
1 VIIKKO